Sari la conținut

Top10

3 martie 2024

Gata! Stop joc: SUA va prelua, de anul viitor, controlul Portului Constanța

Autoritatea Vamală Română, condusă de președintele Ioan Cupă, a făcut astăzi un anunț, oarecum surprinzător, prin care Statele Unite ale Americii vor prelua de anul viitor controlul Portului Constanța.

Potrivit unui comunicat de presă transmis astăzi, Autoritatea Vamală Română și Serviciul Vamal și de Protecție a Frontierelor al Statelor Unite ale Americii (CBP) au agreat ca, de la începutul anului 2024, un reprezentant din cadrul CBP să înceapă activitatea de consultanță în domeniul analizei de risc și controlului vamal în Portul Constanța.

Practic, începând cu 1 ianuarie 2024, un consultant al Serviciului Vamal al SUA va fi trimis ca să scaneze toată activitatea din Portul Constanța. De asemenea, prin acest parteneriat, s-a convenit ca o delegație a Autorității Vamale Române să  participe, în Statele Unite ale Americii, în cadrul Programului Intenațional de Vizite (IVP), la operațiunile CBP, pentru a face schimb de experiență și a afla metodele de lucru folosite de CBP pentru un control mai bun asupra mărfurilor și persoanelor care intra în SUA.

Anul trecut, conducerea Portului Constanța a raportat un volum de trafic record de 75,550 milioane de tone față de 67,483 milioane de tone anul precedent, anul 2022 însemnând maximul volumului de trafic operat de principala poartă de intrare și de ieșire a mărfurilor în și din România.

The post Gata! Stop joc: SUA va prelua, de anul viitor, controlul Portului Constanța appeared first on Puterea.ro.

Кракен Даркнет Площадка