Sari la conținut

VIDEO Frate-frate, frățioare! Gâlceavă la CMB între noul primar de Bălți și fostul contracandidat al său la locale

  • de

Noul primar de Bălți, Alexandr Petkov, a sugerat la ședința Consiliului Municipal Bălți (CMB) de marți, 28 noiembrie curent, ca comisiile consultative de specialitate să fie împărțite „по-братски” (tr. frățește). Exprimarea l-a enervat pe fostul contracandidat al său la locale, socialistul Maxim Moroșan. Primarul s-a adresat din nou fracțiunilor cu solicitarea de a propune candidați pentru funcțiile de viceprimari. 

MAXIM MOROȘAN, consilier municipal: „Numai ce ați spus că se poate de împărțit egal, se poate de împărțit „po brațki”, eu nu știu ce fel de înțelegeri aveți și cum le împărțiți, dar eu consider că aici trebuie să fie totul egal și cinstit. Dar nu „po brațki”. „Po brațki”, o să împărțiți acolo, împreună cu Renato.”

ALEXANDR PETKOV, primarul municipiului Bălți: „Po brațki”, în mod egal sau altfel, nu știu de ce ați decis că „po brațki” cumva vă ofensează, poate. – Nu pe mine, dar toți cei prezenți. – Pe cine, dumneavoastră sunteți din partea tuturor? ”

„Eu mă bucur că deocamdată nu aveți pretenții. – Nu am pretenții, dumneavoastră știți care sunt pretențiile.”

Înainte de asta s-a iscat o ceartă din cauza lipsei lui Renato Usatîi de la ședința consilierilor.

PAVEL VOICU, consilier municipal: „Da el a plecat la vânătoare. – Cine va spus așa ceva? – Dumneavoastră ați spus că a plecat după investiții. – Da, eu așa și am spus. – Da el e la vânătoare de gâște în România. – Cine va spus? – Eu cunosc și o să vă arăt fotografii. – Vă rog să-mi arătați.”

„Domnul Voicu, dumneavoastră… – Aveți o privire vicleană domnul primar.”

[bzplayer youtube=”https://www.youtube.com/watch?v=BSr2waC68Fo&ab_channel=TV-NORDMoldova” muted=”false”]

Mai târziu, Renato Usatîi a anunțat că se află în Germania pentru un tratament.

La ședința CMB au participat 33 de consilieri din 35.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul VIDEO Frate-frate, frățioare! Gâlceavă la CMB între noul primar de Bălți și fostul contracandidat al său la locale apare prima dată în Realitatea.md.