Sari la conținut

18+ Kadîrov, despre faptul că un fiul de-al său l-a bătut până la sânge pe un deținut: Ar fi fost bine să-l ucidă

Șeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a comentat pentru presa locală miercuri, cu o săptămână în urmă, despre faptul că fiul său a rămas nepedepsit, după ce l-a bătut pe Nikita Juravel. „Pedepsit? De ce să fie pedepsit? De ce l-a bătut? Ar fi fost bine, dacă l-ar fi ucis”, a spus el.

Potrivit șefului republicii, el „inițial nu a crezut că Adam va fi pedepsit” pentru bătaie. După ce l-a bătut pe Juravel într-un centru de detenție preventivă, fiul (la acea vreme) de 15 ani al lui Kadîrov „a câștigat ocazia de a-și calma sufletul”. Autoritățile și instanța nu l-au tras la răspundere, ceea ce înseamnă că autoritățile cecene „nu ar trebui să insiste pentru o pedeapsă”.

„Să fie pedepsit (Adam)? De ce să fie pedepsit? Pentru că l-a bătut pe un agent [deținutul Nikita Juravel]? Ar fi fost bine, dacă l-ar fi ucis. Am o singură dorință, când îmi amintesc de cei care au ars Coranul – un vis – să fie ei pedepsiți”, a spus Kadîrov.

Când a fost întrebat dacă Juravel s-ar pocăi cu adevărat pentru acțiunile sale, ce s-ar întâmpla, Kadîrov a răspuns: „E prea târziu să regrete”.

18+ Atenție! Declarațiile de mai jos sunt instigatoare la violență.

Amintim că Adam Kadîrov l-a bătut pe Nikita Juravel, acuzat că ar fi ars Coranul. Videoul 18+ a fost publicat de tata-Kadîrov pe rețelele sociale.  Mai târziu, pentru asta a primit a treia sa decoraţie în mai puţin de o lună şi o mulţime de omagii.

Nikita Juravel, care a ars Coranul lângă Moscheea Catedralei din centrul Volgogradului, a fost reținut pe 20 mai 2023. În timpul interogatoriului, a recunoscut ceea ce a făcut și a confirmat că a acționat „la instrucțiunile serviciilor speciale ucrainene pentru o recompensă de 10 mii de ruble”. În plus, a declarat că filmează instalații militare pentru serviciile speciale ucrainene, a precizat Comisia de anchetă. I s-a deschis dosar penal în temeiul părții 2 a art. 148 din Codul penal (săvârșirea acțiunilor publice prin care se exprimă nerespectul clar față de societate și săvârșite cu scopul de a insulta sentimentele religioase ale credincioșilor), pedeapsa maximă prevăzută de acesta este de până la 3 ani închisoare. Pe 21 mai, Comisia de Investigație a predat investigarea cazului agenților de drept din Cecenia, deoarece locuitorii republicii au primit cereri de recunoaștere a acestora ca victime.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul 18+ Kadîrov, despre faptul că un fiul de-al său l-a bătut până la sânge pe un deținut: Ar fi fost bine să-l ucidă apare prima dată în Realitatea.md.