Sari la conținut

Locuitorii Capitalei ar putea achita cu aproape 500 de lei mai puțin pentru căldură! ANRE urmeză să se pronunțe

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică se va reuni în ședință vineri pentru a analiza solicitarea SA. Termoelectrica de a reduce tarifele la energia termică și electrică.

Conform proiectului de hotărâre afișat pe agenda ședinței ANRE, tariful pentru energia termică va fi redus cu aproximativ 500 de lei. Astfel, locuitorii municipiului Chișinău vor plăti 2774 de lei în loc de 3267 de lei pentru o gigacalorie.

În paralel, se preconizează o scădere a prețului la energia electrică cu 40 de bani, trecând de la 3 lei și 98 de bani la 3 lei și 58 de bani.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Ultima dată tariful la căldură s-a redus la sfârșitul lunii iunie. Pentru consumatorii Termoelectrica căldura s-a ieftinit la 3267 de lei, cu 310 lei/Gcal (sau 9%) în raport cu tariful precedent, iar pentru cei de la CET Nord la 3 561 lei/Gcal, ceea ce reprezintă o diminuare a  tarifului cu 344 lei/Gcal (sau 9%) în raport cu tariful precedent.

Articolul Locuitorii Capitalei ar putea achita cu aproape 500 de lei mai puțin pentru căldură! ANRE urmeză să se pronunțe apare prima dată în Realitatea.md.