Sari la conținut

Un bărbat de 40 de ani, cu dublă cetățenie, prins la vamă cu un automobil furat din Italia. Detalii de la IGPF

Un microbuz de 20 mii euro, furat din Italia, a fost identificat, marți, 19 decembrie 2023, în punctul de trecere al frontierei Cahul. La volanul automobilului, de model Mercedes Sprinter, se afla un bărbat, în vârstă de 40 de ani, cu dublă cetățenie. Bărbatul a refuzat să ofere explicații, anunță polițiștii de frontieră.

„… pe pista de control s-a apropiat microbuzul de model Mercedes Sprinter, cu numere de înmatriculare italiene. La solicitarea polițiștilor de frontieră, șoferul de 40 de ani a prezentat actele de călătorie și cele pentru vehicul. În cadrul examinării actelor și a unității de transport au apărut bănuieli, fiind generate discrepanțe cu privire la corectitudinea numărului de șasiu ștanțat. În acest sens, verificările au fost extinse de comun cu ofițerii FRONTEX.

Ca urmare, a fost stabilit că numărul plăcuțelor de înmatriculare nu coincide cu cel al șasiului ștanțat în locul prevăzut conform construcției tehnice, iar sticherele adiționale prezintă indici de substituire. Ba mai mult, din cercetările ulterioare s-a aflat că bărbatul ar fi sustras autovehiculul la Parma, Italia, în data de 18 decembrie 2023, și din acel moment a fost monitorizat de către proprietar prin aplicația GPS, instalată la bordul microbuzului”, se arată într-o notă informativă emisă de Poliția de Frontieră.

Până la elucidarea circumstanțelor pe acest caz, microbuzul a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Cahul.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Un bărbat de 40 de ani, cu dublă cetățenie, prins la vamă cu un automobil furat din Italia. Detalii de la IGPF apare prima dată în Realitatea.md.