Sari la conținut

VIDEO Platforma „DA”, LOC și Partidul Schimbării își unesc eforturile. Motivul? Viitoarele alegeri în Moldova

Platforma „Demnitate și Adevăr”, Liga Orașelor și Comunelor (LOC) și Partidul Schimbării formează un parteneriat politic și electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare. Partidele fondatoare au menționat, în cadrul unei conferințe de presă, despre o susținerea reciprocă și colaborarea în interesul cetățenilor, scrie ipn.md.

„Promovarea la nivel de politici și acțiuni a dezideratelor de consolidare a autonomiei locale prin debirocratizarea APL, evitarea suprapunerii de funcții și asigurarea proximității față de cetățeni. Contracararea și demascarea acțiunilor organizațiilor criminale și a grupărilor oligarhice de destabilizare a țării. Participarea în baza unei liste comune a candidaților celor trei formațiuni politice la alegerile parlamentare. Identificarea și susținerea unui candidat comun la alegerile prezidențiale”, a citat din declarație președinta organizației de femei a Platformei DA, Stela Macari.

Președintele Platformei „DA”, Dinu Plîngău, a menționat că datorită maturității politice a membrilor celor trei formațiuni, cu susținerea masivă a unei bune componente din cadrul societății civile, se va reuși o prestație foarte bună, „un cuvânt greu de spus în viitorul european, în viitorul prosper pentru Republica Moldova și cetățenii statului nostruˮ.

Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, a spus că după alegerile locale, într-un timp foarte scurt, s-a decis stabilirea unui parteneriat politic durabil în contextul alegerilor prezidențiale și parlamentare care urmează.

„Noi, reprezentanții acelor partide politice care stau astăzi în fața Dvs., venim cu un mesaj de coeziune și consolidare. Venim cu o declarație comună care pune bazele și fundația coalizării forțelor pro-europene și creării unei alternative pro-europene viabile, integre, puternice pentru Republica Moldova. Avem nevoie ca niciodată de înțelepciune, maturitate politicăˮ, a spus Ștefan Gligor, îndemnând urmăritorii conferinței să le încurajeze să dezvolte acest parteneriat politic electoral și în măsura posibilităților să se implice în proces.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Copreședintele Ligii Orașelor și Comunelor și primarul orașului Leova, Alexandru Bujorean, a spus că alegerile locale generale din acest an au fost un test nu doar pentru comunitățile locale din Moldova, dar și un exercițiu de care depinde viitorul prosper, democratic și european al Republicii Moldova.

„Dacă în alegerile locale oricare formațiune politică își poate delega candidați pentru anumite funcții elective și poate merge într-un mod mai mult sau mai puțin dispersat, în alegerile prezidențiale și în alegerile parlamentare este nevoie de o consolidareˮ, a spus Alexandru Bujorean.

Articolul VIDEO Platforma „DA”, LOC și Partidul Schimbării își unesc eforturile. Motivul? Viitoarele alegeri în Moldova apare prima dată în Realitatea.md.