Sari la conținut

Top10

24 februarie 2024

Moldovenii ar putea primi SMS-uri în caz de situație excepțională. IGSU: Cea mai optimă soluție

  • de

Moldovenii ar putea primi SMS-uri în caz de situații excepționale. Un studiu de fezabilitate a fost elaborat, pentru a stabili riscurile asociate implementării unui sistem de acest gen, nivelul de dezvoltare tehnologică a țării noastre, furnizorii de comunicații electronice, dar și s-a luat în vizor practica internațională în domeniu.

Cercetarea a fost susținută și finanțată de Guvernul Cehiei, prin intermediul ambasadei de la Chișinău. Astfel, s-a analizat care ar fi impactul mesajelor în cazuri de urgență.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Potrivit programului, cea mai optimă soluție de avertizare timpurie pentru Republica Moldova ar putea fi te tip „Cell Broadcast”. Astfel, conform tehnologiei, într-o situație excepțională, populația ar putea recepționa un mesaj de avertizare pe telefonul mobil, indiferent de operator într-un timp foarte scurt. Sistemul ar putea fi folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor este pusă în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații, dar și alte situații care amenință grav comunitățile”, transmite IGSU.

Apariția unui sistem de avertizare timpurie în țara noastră ar facilita preluarea bunelor practici europene. Autoritățile consideră că implementarea unei măsuri de acest gen ar apropia Republica Moldova de UE.

Articolul Moldovenii ar putea primi SMS-uri în caz de situație excepțională. IGSU: Cea mai optimă soluție apare prima dată în Realitatea.md.

Кракен Даркнет Площадка