Sari la conținut

Top10

25 februarie 2024

VIDEO Polițiștii reținuți de CNA – în fața magistraților. Vor petrece următoarele 30 zile în penitenciar

  • de

Cei șase polițiști din cadrul Direcției de Patrulare Nord a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) pe data de 23 ianuarie, au fost aduși joi în fața judecătorilor. Niciunul dintre cei șase învinuiți nu au vrut să dea declarații pe caz, scrie tvn.md.

Magistrații Judecătoriei Bălți au luat decizia că toți șase vor petrece următoarele 30 de zile în penitenciar.

Avocatul a doi dintre polițiștii reținuți spun că aceștia nu-și recunosc vina.

„La moment careva declarații nu a făcut, vina nu și-o recunosc, nu și-o recunosc în ordonanța de bănuială și învinuire, atât doar. Încă nu sunt cercetate probe cât ce ține de sumele reflectate au fost adică poziții vizavi, adică reflectate proviniența acestor bani”, a declarat avocatul Dumitru Malesenco.

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/lEofMVhxjlU” muted=”false”]

Procurorul pe caz a mențioant că urmărirea penală este încă în desfășurare, fără a oferi multe detalii.

„Urmărirea penală este încă în desfășurare și la moment nu vă pot oferi alte detalii. În ședința de astăzi s-a examinat demersul procurorului cu privire la aplicarea măsurii preventive, arestul preventiv în privința a șase persoane, instanța le-a considerat motivate pe toate admițând în privința la șase persoane și aplicând în privința acestora măsura preventivă, arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile”, a precizat procurorul Vadim Ilco.

Potrivit probatoriului, din septembrie 2023 până în prezent, cei șase angajați Direcției de Patrulare Nord ar fi pretins și primit mijloace bănești, în sume ce variau între 200 de lei și 700 de euro, de la persoanele care încălcau regulamentul circulației rutiere pentru a nu le aplica sancțiunile prevăzute de lege.

Investigațiile au pornit după ce un bărbat care, fiind oprit de agenții de circulație, ar fi fost condiționat să achite 600 de euro ca să nu fie documentat pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

VIDEO Șase polițiști – încătușați de ofițerii CNA. Au fost efectuate percheziții și ridicate sume mari de bani

Articolul VIDEO Polițiștii reținuți de CNA – în fața magistraților. Vor petrece următoarele 30 zile în penitenciar apare prima dată în Realitatea.md.

Кракен Даркнет Площадка