Sari la conținut

AliExpress, vizat de o „investigație formală” de către Comisia Europeană. Motivul

  • de

Bruxelles-ul a deschis joi o „investigație formală” asupra gigantului chinez de comerț online AliExpress. Acesta este suspectat că nu și-a respectat obligațiile de combatere a vânzării de produse periculoase, cum ar fi medicamentele contrafăcute, transmite G4media. ro.

Comisia Europeană a trimis o cerere de informații acestei filiale a gigantului chinez de internet Alibaba la începutul lunii noiembrie.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Pe baza anchetei preliminare, Comisia a decis să deschidă o procedură oficială în temeiul noului Regulament privind serviciile digitale (DSA), menit să protejeze mai bine consumatorii, potrivit unei surse europene.

Tot astăzi, Comisia Europeană a trimis cereri oficiale de informații către TikTok, Facebook, X și alte platforme online pentru a examina modul în care acestea contracarează riscurile legate de inteligența artificială, cum ar fi deepfakes.

Potrivit sursei citate, Bruxelles-ul este îngrijorat în special de modul în care imaginile și înregistrările audio false ar putea fi folosite pentru a influența alegerile, în contextul în care peste trei luni vor avea loc scrutine la nivelul Uniunii Europene. Solicitările, făcute în temeiul Legii privind serviciile digitale a blocului comunitar, au fost trimise către TikTok, Facebook, Instagram, X, Google, YouTube, Snapchat și Bing, au declarat reprezentanții Comisiei Europene.

Articolul AliExpress, vizat de o „investigație formală” de către Comisia Europeană. Motivul apare prima dată în Realitatea.md.