Sari la conținut

Dragalin, ținută în suspans! Poziția Ministerului Educației cu privire la „clădirea ideală” pentru sediul PA

  • de

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) va consulta conducerea Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, înainte de a lua o decizie finală cu privire la transmiterea în gestiunea Procuraturii Anticorupție (PA) a blocului fostei universități Tiraspol. Este reacția oferită redacției realitatea.md de către serviciul de presă al MEC.

„Ministerul Educației și Cercetării a primit o solicitare din partea Procuraturii Generale privind oportunitatea transmiterii din gestiunea I.P. Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău în gestiunea Procuraturii Generale a blocului de studii din strada Ghenadie Iablocikin nr. 5, municipiul Chișinău. Ministerul examinează oportunitatea acestei decizii și bineînțeles că va consulta și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” înainte de a lua vreo decizie finală”, se arată în răspunsul MEC.

Amintim că, comunitatea academică a universității pedagogice a lansat o petiție pentru a împiedica intenția autorităților de a prelua blocurile de studii de la instituție. De asemenea, a fost adresată și o scrisoare deschisă către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, speakerul Igor Grosu, prim-ministrul Dorin Recean și ministrul Educației Dan Perciun.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Între timp, șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, a spus că instituția pe care o conduce are nevoie urgentă de un nou sediu, în caz contrar, activitatea PA riscă să fie blocată. Dragalin a mai spus că următoarele: „Clădirea folosită de fosta universitate de la Tiraspol e destul de aproape de judecătoria Buiucani, nu e departe de clădirea CNA. Din punctul nostru de vedere e o clădire acceptabilă”.

VIDEO PA vrea sediul Universității Pedagogice? Dragalin: Nu mergem în oraș, ne oprim la o clădire și spunem că o vrem

Articolul Dragalin, ținută în suspans! Poziția Ministerului Educației cu privire la „clădirea ideală” pentru sediul PA apare prima dată în Realitatea.md.