Sari la conținut

FOTO 18+ Atac rusesc asupra Odesei: Medic și salvator, în grabă spre a oferi ajutor, au fost uciși. Mesajul Maiei Sandu

  • de

Un atac rusesc cu rachete asupra orașului Odesa din sudul Ucrainei a ucis vineri, 15 martie curent, opt persoane și a rănit alte 20, au anunțat autoritățile ucrainene. Bilanțul victimelor se actualizează. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj.

„Există și răniți grav printre medici și salvatori. Numărul total de victime este în curs de clarificare”, a declarat guvernatorul regiunii, Oleg Kiper, pe contul său de Telegram.

El a adăugat că printre morți se numără un medic și un salvator, care s-au grăbit la fața locului după prima lovitură. Forțele aeriene ucrainene au anunțat o amenințare cu rachete balistice înainte de exploziile din oraș.

În ultimele săptămâni, Moscova și-a intensificat atacurile în Odesa.

„Astăzi la Odesa: mai întâi o rachetă rusă sparge case. Apoi, în timp ce echipajele de urgență intră în grabă, o a doua rachetă lovește. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei nu are limite. Ucraina are nevoie de ajutor urgent pentru a se apăra și pentru a apăra pacea în Europa. Inima mea este cu Odesa”, a declarat Maia Sandu pe contul său de X (fosta rețea socială Twitter).

Today in Odesa: first a Russian missile shatters homes. Then, as emergency crews rush in, a second missile hits.

Russia’s war on Ukraine knows no bounds. Ukraine needs urgent help to defend itself and to defend peace in Europe.

My heart goes out to Odesa.

— Maia Sandu (@sandumaiamd) March 15, 2024

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul FOTO 18+ Atac rusesc asupra Odesei: Medic și salvator, în grabă spre a oferi ajutor, au fost uciși. Mesajul Maiei Sandu apare prima dată în Realitatea.md.