Sari la conținut

Mai mulți agricultori din diferite raioane ale țării anunță noi PROTESTE. Care este MOTIVUL

  • de

Luni, 18 martie, mai mulți agricultori din diferite raioane ale țării, anunță un protest, împotriva intimidării și abuzurilor din partea poliției, comunică Asociația Forța Fermierilor. 

Potrivit sursei citate, protestul va avea loc luni, 18 martie, începând cu orele 9:00, în municipiul Hâncești, lăngă Comisariatul de Poliție, strada Mihai Moraru, 93.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Fermierii atrag atenția că după suspendarea protestelor cu revendicări economice, care autoritățile le-au recunoscut drept justificate, toți participanții au început să primească amenzi cu sacul. La unii din ei reprezentanții poliției veneau acasă și îi amenința că dacă nu se vor prezenta, vor fi aduși forțat. Au fost aplicate sancțiuni în sumele exorbitante,cifrate cu câteva sute de mii de lei. Totodată, unii agricultori riscă să rămână fără permis de conducere a tractoarelor. Poliția a scos din naftalina pentru mai mulți fermieri procesele-verbale administrative pentru protestele din noiembrie-decembrie 2023”, comunică Asociația Forța Fermierilor.

De asemenea, agricultorii sunt extrem de revoltați și consideră că ”într-un stat cu aspirațiile europene asemenea presiune este inadmisibilă”.

„Putem compara acțiunile fermierilor în mai multe țări UE și atitudinea organelor de forță față de ei. Fermierii presupun că acțiunile poliției se fac la comanda de sus și au drept scop intimidarea producătorilor agricoli în continuare să iasă la proteste pentru apărarea drepturilor”, mai comunică Asociația.

Articolul Mai mulți agricultori din diferite raioane ale țării anunță noi PROTESTE. Care este MOTIVUL apare prima dată în Realitatea.md.