Sari la conținut

FOTO cu spațiile de întrevedere a avocaților cu deținuții de la Penitenciarul nr. 13, după ce au fost renovate

  • de

Cele șase spații de întrevedere a avocaților cu persoanele deținute în Penitenciarul nr.13 din Chișinău au fost reparate.

Potrivit comunicatului emis de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), acțiunile au fost întreprinse în urma vizitei ministrei Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, la Penitenciarul nr.13 din Chișinău, care a constatat lipsa condițiilor decente în încăperile în care au loc întâlnirile dintre avocați și deținuți.

ANP precizează că prin reparația capitală a acestor încăperi, s-a urmărit crearea unui mediu adecvat pentru asigurarea accesului echitabil al deținuților la asistență juridică.

Îmbunătățirea condițiilor de detenție, asigurarea cu servicii medicale de calitate și siguranța persoanelor aflate în detenție sunt principalele priorități ale Administrației Naționale a Penitenciarelor și întreprindem toate măsurile pentru drepturilor fundamentale ale persoanelor private de libertate să fie respectate”, se arată în comunicatul administrației.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!Articolul FOTO cu spațiile de întrevedere a avocaților cu deținuții de la Penitenciarul nr. 13, după ce au fost renovate apare prima dată în Realitatea.md.