Sari la conținut

FOTO Drum bun la nord! Cum arată nodul rutier din apropierea orașului Bălți, după reparație

  • de

Lucrările de reparație a celui mai important nod rutier din nordul țării au luat sfârșit. Este vorba despre drumul M5 frontiera cu Ucraina- Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina, km 133,71.

„În cadrul acestui proiect, au fost executate lucrări de reparație capitală la două poduri de încrucișare, fiecare având o lungime de 21,5 metri, cu o singură deschidere. De asemenea, au fost construite accese laterale și amenajate aproximativ 1446 metri liniari de trotuare pentru a facilita circulația pietonilor”, se arată într-un comunicat emis de Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

Lucrările de reparație au inclus și amenajarea bordurelor, așternerea îmbrăcămintei din beton asfaltic, amenajarea rigolelor carosabile și a sistemului de drenaj care facilitează evacuarea apelor pluviale.

Totodată, au fost instalate aproximativ 85 de indicatoare rutiere și aplicate 1783 de metri pătrați de marcaj rutier.

Acest nod rutier, situat în apropierea orașului Bălți va contribui semnificativ la fluidizarea circulației și consolidarea legăturii dintre nordul și centrul Moldovei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!Articolul FOTO Drum bun la nord! Cum arată nodul rutier din apropierea orașului Bălți, după reparație apare prima dată în Realitatea.md.