Sari la conținut

VIDEO Sportul face unirea! Maia Sandu a petrecut la drum participanţii la maratonul de la Chişinău spre Bucureşti

  • de

Maia Sandu a petrecut la drum sportivii care urmează să alerge în maratonul Rubicon 2024, de la Arcul de Triumf din Chişinău până la Arcul de Triumf din Bucureşti. Preşedinta le-a dorit încredere în forţele proprii şi le-a spus că Moldova îi aşteaptă să revină sănătoşi acasă.

„Suntem aici, să recunoaştem şi să apreciem curajul şi determinarea dumnevoastră, suntem aici să sărbătorim sportul şi sănătatea. Sunt sigură că toţi cei participă au încredere în forţele proprii. Asta îmi doresc şi pentru ţara noastră, să avem încredere în forţele proprii, în pofida obstacolelor, să mergem înainte, să facem parte din familia europeană.

Suntem uniţi din dragostea noastră pentru ţară, de dorinţa noastră pentru a asigura pacea, libertatea şi bunăstarea. Vă doresc să vă atingeţi ţintele şi vă aşteptăm sănătoşi acasă”, a transmis șefa statului.

Președinta a menționat că că astfel de evenimente construiesc punți între comunitățile noastre și promovează înțelegerea, prietenia și pacea, dar și un mod sănătos de viață prin sport. 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Fiecare pas făcut pe traseul de aproape 500 de km, de la Arcul de Triumf din Chișinău până la Arcul de Triumf din București, va aduce cele două capitale mai aproape una de alta. Dragi alergători, puterea nu este doar în picioarele noastre, dar mai ales în inimile noastre și în capacitatea de a crede în noi”, a mai spus Maia Sandu.

În opinia președintei, ultramaratonul nu înseamnă doar parcurgerea unei distanțe fizice, iar fiecare kilometru „ne va aduce mai aproape de valorile și aspirațiile noastre europene”. Conform ei, participanții la eveniment sunt ambasadori „ai speranței și ai voinței de neclintit”.

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/kcUv3lNwyYw” muted=”false”]
Maratonul va dura circa 60 de ore. Traseul este împărțit în 50 de etape, fiecare cuprinzând între 7 și 15 kilometru. Participanții care s-au înscris au putut alege câte trasee să parcurgă, iar organizatorii le vor asigura și un autocar.

Articolul VIDEO Sportul face unirea! Maia Sandu a petrecut la drum participanţii la maratonul de la Chişinău spre Bucureşti apare prima dată în Realitatea.md.