Sari la conținut

Atacul asupra barajului de la Dnipro: România, Polonia și Slovacia sprijină Ucraina

  • de

Reţeaua energetică a Ucrainei primeşte asistenţă de urgenţă din partea României, Poloniei şi Slovaciei. Se întâmplă după atacul asupra barajului de la Dnipro, care a lăsat mai multe regiuni fără curent electric.

Uniunea Europeană şi Ucraina şi-au conectat reţelele electrice în martie 2022, la scurt timp după ce a început invazia Rusiei, conform Digi24. Astfel, regiunile din țara vecină pot fi conectate la curent electric, dacă infrastructura este deteriorară în urma atacurilor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Rusia a întreprins vineri cel mai mare atac aerian asupra infrastructurii energetice ucrainene din timpul războiului. Sursa citată notează că peste un milion de alte persoane au rămas fără electricitate.

Amintim că, vineri, cel puțin 90 de rachete și 60 de drone au atacat Ucraina, potrivit lui Vladimir Zelenski. În urma exploziilor la barajul din Dnipro, un grup de muncitori a avut de suferit, după ce vehiculul care îi transporta la serviciu a luat foc.

Articolul Atacul asupra barajului de la Dnipro: România, Polonia și Slovacia sprijină Ucraina apare prima dată în Realitatea.md.