Sari la conținut

BANI.MD Moldova, patria drumurilor pietruite. Este rușinos câți km de astfel de trasee mai avem

  • de

Republica Moldova încă se confruntă cu 1200 de kilometri de drumuri pietruite, potrivit declarației ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, într-un live transmis live pe Facebook.

„Administrația de stat a drumurilor a parcurs toate drumurile naționale și regionale și am evaluat situația. Am luat în considerare mai mulți indicatori, inclusiv fluxul de automobile și factorii sociali, precum și numărul de localități traversate de aceste trasee, transmite BANI.MD. Pe baza acestor informații, am elaborat un plan de investiții și am stabilit prioritățile pentru asfaltare”, a explicat ministrul.

Potrivit lui Spînu, au fost identificate tronsoanele care urmează să intre primele în programele de reparații, iar altele sunt planificate pentru viitor. Cu toate acestea, el a subliniat că încă există 1200 de kilometri de drumuri pietruite în întreaga țară. Perspectivele pentru îmbunătățirea acestora depind în mare măsură de resursele financiare disponibile.

„Anul trecut, am reușit să reabilităm 110 kilometri de drumuri regionale pietruite, iar anul acesta planificăm încă 100 de kilometri. În funcție de disponibilitatea resurselor financiare, ne propunem să reabilităm întreaga rețea de drumuri regionale. Cu banii e proprii, putem reabilita aproximativ 100 de kilometri anual, dar cu sprijinul Uniunii Europene, putem ajunge să reabilităm între 300 și 400 de kilometri pe an”, a adăugat ministrul.

Aceste eforturi reprezintă parte a unei strategii mai largi pentru modernizarea infrastructurii rutiere din Republica Moldova, având ca scop îmbunătățirea condițiilor de transport și creșterea conectivității între diferitele regiuni ale țării.

Republica Moldova are nevoie de 7 miliarde de euro pentru reabilitarea celor 6000 de km de drum din întreaga țară.

Articolul BANI.MD Moldova, patria drumurilor pietruite. Este rușinos câți km de astfel de trasee mai avem apare prima dată în Realitatea.md.