Sari la conținut

Ce au teroriştii cu 22 martie? Coincidenţă groaznică: Atacul de la Moscova s-a produs la 8 ani după cel de la Bruxelles

  • de

Atacul de la Moscova a avut loc la 8 ani după cel de la Bruxelles. Pe 22 martie 2016, în capitala belgiană s-au produs mai multe explozii, iar în urma loc cel puţin 34 de persoane au murit.

Atunci, explozii au avut loc la Aeroportul Zaventem şi la staţia de metrou Maelbeek, în apropiere de sediul Uniunii Europene. Autorităţile belgiene raportau 198 de răniţi.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„În urmă cu opt ani, atacurile de la Bruxelles au zguduit profund Europa, inima ei și Belgia. Aduc un omagiu memoriei celor afectați de acest oribil act de terorism. Lupta necruțătoare a Uniunii Europene împotriva terorismului persistă, neclintită, pentru a ne proteja cetățenii și valorile”, a transmis vineri seara Charles Michel, președintele Consiliului UE.
Vineri, un atac sângeros a avut loc la sala de concerte Crocus din apropierea Capitalei ruse. Peste 7000 de persoane urmau să vadă un concert ar trupei „Picnic”, iar la debutul evenimentului mai mulți necunoscuți au deschis focuri de armă, au incendiat clădirea și au fugit. Numărul morților depășește 60, iar 115 persoane sunt internate.

Articolul Ce au teroriştii cu 22 martie? Coincidenţă groaznică: Atacul de la Moscova s-a produs la 8 ani după cel de la Bruxelles apare prima dată în Realitatea.md.