Sari la conținut

FOTO, VIDEO Atacul de la Moscova: Listele celor internați, adresarea „din greșeală” a lui Putin și reacția Chișinăului

  • de

Mai mult de 60 de persoane, inclusiv 3 copii, au decedat, iar circa 115 sunt spitalizate, după atentatul de la Moscova. Peste noapte, circa 500 de pompieri au fost mobilizați, însă incendiul de la sala de concerte Crocus nu a fost încă lichidat.

Deocamdată nu există informații despre moldoveni printre cei care au avut de suferit. Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a anunțat că misiunea noastră diplomatică este în contact cu autoritățile ruse și că, la necesitate, va oferi sprijin cetățenilor moldoveni afectați de tragedie.

Listele celor care actualizate ale celor spitalizați au fost publicate de TASS. Printre aceștia rămân încă mai multe persoane care nu au fost încă identificate.

Pe canalele de Telegram au apărut mai multe versiuni despre cei care ar fi comis incidentul. Baza scrie că ar fi vorba despre șase persoane, reținute în apropiere de hotarul cu Belarus. Conform altor publicații, ar fi fost vinovați mai mulți străini, inclusiv cetățeni din Tadjikistan. Autoritățile din acest stat au numit false informațiile. De asemenea, s-a invocat faptul că atacul a fost comis de legionari ruși, opozanți ai războiului din Ucraina. Moscova nu a comunicat oficial cine sunt suspecții.

Se raportează că Piața Roșie din Moscova ar fi fost închisă. Informații oficiale despre decizie nu au fost publicate deocamdată.

Administrația americană susține că vinovați de atentat ar fi membrii ISIS. Interpol ar fi propus autorităților ruse cooperare, pentru a investiga tragedia, conform unor publicații de la Moscova.

În același timp, deputatul rus Alexandr Hinshtein a declarat că vehiculul teroriștilor a fost găsit în regiunea Breansk. Doi suspecți au fost reținuți în pădure, iar ceilalți sunt căutați, potrivit oficialului, citat de Mediazona.

Aproape de miezul nopții, agenția rusă de stat RIA anunța despre adresarea lui Vladimir Putin către națiune. La scurt timp, mesajul a dispărut, iar publicația a declarat că a fost „o eroare tehnică”.

La ambasadele Rusiei din lume sunt aduse flori și lumânări. Acțiuni de comemorare au loc și la misiunea diplomatică de la Chișinău, dar și la reprezentanțele ei de la Tiraspol.

Articolul FOTO, VIDEO Atacul de la Moscova: Listele celor internați, adresarea „din greșeală” a lui Putin și reacția Chișinăului apare prima dată în Realitatea.md.