Sari la conținut

OFICIAL! Patru persoane suspectate de comiterea atentatului de la Moscova, reținute

  • de

Patru persoane suspectate de comiterea atentatului de la Moscova au fost reținute, raportează presa rusă, cu referire la Comitetul de Investigații. Numele lor nu se dezvăluie deocamdată. 

Potrivit autorităților ruse, persoanele au fost încătușate în regiunea Breansk. Anterior, jurnaliștii de la Moscova raportau că doi indivizi ar fi încercat să fugă de ofițeri prin păduri.

Șeful FSB, Alexandr Bortnikov, i-a raportat liderului de la Kremlin despre 11 reținuți. Dintre ei, patru ar fi indivizi suspectați că au deschis focul asupra mulțimii.

Conform FSB, persoanele ar fi fost reținute în apropiere de hotarul ucrainean. Autoritatea rusă mai susține că acestea ar fi avut înțelegeri să treacă hotarul. Anterior, Kievul a negat orice implicare la comiterea atentatului.

În spațiul public s-a vehiculat că suspecții ar putea fi legionari ruși, opozanți ai războiului, sau ar fi originari din Asia Centrală. Una dintre versiuni era că există doi bănuiți din Tadjikistan, însă autoritățile acestui stat au afirmat că narativele sunt false.

Ulterior, și propagandista rusă Margarita Simonian a publicat un video, despre care spune că ar fi secvență din cadrul audierilor unui bănuit. Individul susține că ar fi ascultat de un proroc pe Telegram, care i-ar fi sugerat să deschidă focul la Crocus, pentru 500.000 de ruble. Veridicitatea secvenței și declarațiilor nu pot fi probate deocamdată.

Mai târziu, canalele de Telegram apropiate de forţele de ordine de la Moscova au publicat noi secvenţe video cu bănuiţii şi au scris că toţi ei sunt cetăţeni ruşi. Oficial, FSB nu a comunicat asemenea informaţii, iar veridicitatea lor este pusă sub semn de întrebare. Pe reţelele de socializare a apărut şi un video cu presupusul lider al teroriştilor, care nu vorbeşte rusa şi are nevoie de traducere, ca să înţeleagă ce este întrebat.

Între timp, numărul celor decedați urmare a atacului de la sala de concerte Crocus a ajuns la 150, inclusiv mai mulţi copii. Mai multe cadavre au fost găsite de salvatori printre ruine. Unii vizitatori ai sălii de spectacole au murit intoxicați de fum, după ce s-au ascuns de mitraliere în camere de baie sau pe scări.

Articolul OFICIAL! Patru persoane suspectate de comiterea atentatului de la Moscova, reținute apare prima dată în Realitatea.md.