Sari la conținut

Transnistria, în pragul colapsului! Parlicov dezvăluie ce se va întâmpla dacă Moldova renunță la lumina de la Cuciurgan

  • de

Achizția de energie electrică de la Cuciurgan este importantă pentru menținea stabilității regiunii. Dacă Chișinăul ar renunța energia din stânga Nistrului, regiunea ar colapsa, a declarat ministrul Infrastructurii, Victor Parlicov, în cadrul unui interviu pentru Deutsche Welle.

Parlicov a adăugat că, deși Republica Moldova a fost forțată să cumpere energie electrică din stânga Nistrului în trecut, acum relația a devenit mai echilibrată, demonstrând că țara este mai rezilientă decât regiunea transnistreană în fața unor crize similare cu cea din noiembrie 2022, conform BANI.MD.

„Dacă noi renunțăm la acest contract, bugetul regiunii separatiste va pierde peste 50% din veniturile sale, iar regiunea va colapsa foarte repede și va intra într-o incapacitate de plată, într-o criză ce poate degrada în una umanitară și asta nu este ceea ce noi ne dorim”, a subliniat ministrul.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Potrivit lui Parlicov, în timp ce Moldova își utilizează resursele pentru a consolida integrarea regiunii transnistrene în spațiul vamal, fiscal și economic al țării, există provocări date de propagandă și războiul informațional perpetuat de Federația Rusă.

„Atacul principal al Rusiei vizează că problemele cetățenilor Moldovei sunt din cauza că Moldova a ales să meargă în UE și s-ar rezolva dacă Maia Sandu s-ar închina lui Putin, care ar da un preț mic la gaze”, a explicat oficialul.

Articolul Transnistria, în pragul colapsului! Parlicov dezvăluie ce se va întâmpla dacă Moldova renunță la lumina de la Cuciurgan apare prima dată în Realitatea.md.