Sari la conținut

Într-un nou atac masiv al Rusiei asupra Ucrainei, o rachetă a încălcat spațiul aerian al Poloniei circa 40 de secunde

  • de

O rachetă de croazieră lansată de Rusia împotriva unor ţinte din vestul Ucrainei a încălcat pentru scurt timp spaţiul aerian al Poloniei, a anunţat duminică armata poloneză.

Timp de circa 40 de secunde, „una dintre rachetele de croazieră lansate în cursul nopţii de aviaţia (…) Federaţiei Ruse a încălcat spaţiul aerian polonez”, a declarat comandamentul operaţional al forţelor armate poloneze, scrie Agerpres.

„Obiectul a pătruns în spaţiul aerian polonez în apropierea satului Oserdow (est) şi a rămas acolo timp de 39 de secunde”, a precizat sursa citată, subliniind că racheta a fost observată de radarele militare pe toată durata zborului.

„Armata poloneză monitorizează constant situaţia de pe teritoriul ucrainean şi rămâne permanent în stare de alertă pentru a asigura securitatea spaţiului aerian polonez”, a precizat armata.

În urma acestui incident, „au fost activate toate procedurile necesare pentru a asigura securitatea spaţiului aerian polonez. Aviaţia poloneză şi aliată, printre altele, a fost activată”, a mai spus în comunicatul său comandamentul operaţional al forţelor armate.

Un alt incident de acest gen a avut loc în decembrie anul trecut când o rachetă rusă a pătruns în spaţiul aerian polonez înainte de a-l părăsi câteva minute mai târziu, în direcţia Ucrainei.

În noiembrie 2022, o rachetă ucraineană a căzut în satul polonez Przewodow, în apropiere de graniţa cu Ucraina, provocând moartea a două persoane.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Într-un nou atac masiv al Rusiei asupra Ucrainei, o rachetă a încălcat spațiul aerian al Poloniei circa 40 de secunde apare prima dată în Realitatea.md.