Sari la conținut

Atac la Moscova. Cei patru presupuşi atacatori au fost arestaţi preventiv

  • de

Suspecţii în cazul atacului din sala de concerte din Moscova, soldat cu peste 130 de morţi, au sosit duminică seară la un tribunal districtual din capitala Rusiei.

Cei patru presupuşi atacatori care au comis atentatul de la sala de concerte Crocus City Hall din Moscova, soldat cu 137 de morţi, au fost plasaţi  în arest preventiv pentru două luni. Decizia a fost luată de un tribunal din capitala rusă.

Cei patru bărbaţi sunt acuzaţi de „terorism” şi riscă închisoare pe viaţă, a anunţat tribunalul Basmanni din Moscova într-un comunicat. Arestul lor preventiv, care urmează să se încheie la 22 mai, poate fi prelungit până la procesul lor, a cărui dată nu a fost încă stabilită.

Cei patru suspecţi se numesc Dalerdjon Mîrzoev, Saidakrami Raceabalizoda, Şamsidin Fariduni şi Muhammadsobir Faizov, potrivit canalului oficial Telegram al instanţelor din Moscova.

Bărbaţii identificaţi sunt, potrivit presei ruse, cetăţeni ai fostei republici sovietice Tadjikistan care trăiesc în Rusia.

Trei dintre cei patru au pledat „vinovat” la toate acuzaţiile.

În imaginile video publicate de presa rusă şi de canalele Telegram cu legături strânse cu Kremlinul, unul dintre suspecţi a declarat că i s-au oferit bani pentru a comite atacul. „Am împuşcat oameni”, a spus suspectul, cu mâinile legate şi ţinut de păr de un anchetator, cu o cizmă neagră sub bărbie. El vorbeşte într-o rusă proastă şi cu accent puternic. Când a fost întrebat de ce, el a spus: „Pentru bani”. Bărbatul a spus că i s-a promis o jumătate de milion de ruble (puţin peste 5.000 de dolari).

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Unul dintre suspecţi a fost arătat răspunzând la întrebări prin intermediul unui traducător tadjik.

Imagini neverificate postate pe canalele ruseşti Telegram păreau să arate cum unul dintre suspecţi este torturat cu şocuri electrice în detenţie. Autenticitatea acestei înregistrări nu a putut fi verificată.

Tribunalul districtual Basmanni din Moscova a decis ca primul suspect în cazul masacrului de vineri să fie plasat în arest preventiv timp de două luni în aşteptarea procesului, a anunţat duminică agenţia de presă Interfax.

Autorităţile ruse au anunţat că 11 persoane au fost reţinute, inclusiv patru bărbaţi înarmaţi care au fugit din sala de concerte şi s-au îndreptat spre regiunea Briansk, la aproximativ 340 km sud-vest de Moscova.

Potrivit Sky News, Tribunalul districtual Basmanni din Moscova a numit doi suspecţi în atacul de la Crocus City Hall: Dalerdzhon Barotovici Mirzoyev, Saidakrami Murodali Rachabalizoda.

Articolul Atac la Moscova. Cei patru presupuşi atacatori au fost arestaţi preventiv apare prima dată în Realitatea.md.