Sari la conținut

Creștinii ortodocși de stil nou sărbătoresc astăzi Buna Vestire. Cei care țin post au dezlegare la pește

  • de

Sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși de stil nou. Astăzi este Buna Vestire, unul dintre cele 12 praznice împărătești, iar credincioșii care țin post au dezlegare la pește. Este ziua în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Duhul Sfânt a pogorât peste ea și că-L va naște pe Iisus Hristos.  

Această zi este exact la nouă luni înainte de Crăciun, fiind astfel aleasă de Părinții Bisericii ca să indice că Iisus Hristos a fost conceput într-o perioadă de timp perfectă din Duhul Sfânt și din Fecioara Maria.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Buna Vestire constituie sfârşitul făgăduinţelor pentru venirea lui Mesia pe pământ. Astfel, s-au împlinit toate profeţiile Vechiului Testament, iar prin acceptarea de către Sfânta Fecioară Maria a acestei lucrări divine, întreg neamul omenesc se pregăteşte pentru eliberarea de sub robia păcatului şi a morţii.

Buna Vestire este cea dintâi sărbătoare închinată Maicii Domnului, confirmată în documente, iar prima mărturie o reprezintă biserica zidită în Nazaret (în secolele IV sau V), pe locul unde a avut loc episodul consemnat în Biblie.

Articolul Creștinii ortodocși de stil nou sărbătoresc astăzi Buna Vestire. Cei care țin post au dezlegare la pește apare prima dată în Realitatea.md.