Sari la conținut

Guțul vine marți în fața instanței! Încep ședințele de judecată în dosarul finanțării ilegale a partidelor

  • de

Evghenia Guțul ajunge marți în fața instanței. Începe audierea dosarului privind finanțarea ilegală a partidelor politice, în care guvernatoarea Găgăuziei are statut de învinuită.

Audierile se vor desfășura la judecătoria Buiucani. Ședința este una preliminară, iar magistrata care urmează să examineze dosarul este Ana Cucerescu.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Procuratura Anticorupție anunța pe 25 aprilie că a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor”. Cele două sunt acuzate că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea concurentului electoral și partidului politic din partea unui grup criminal organizat, în formă prelungită, în calitate de complice.

Pe un alt capăt de acuzare, Evgheniei Guțul i se incriminează că ar fi coordonat activitatea unor Oficii Teritoriale a fostului Partid Politic „Șor” din raioanele Republicii Moldova, fiind responsabilă de verificarea, confirmarea listelor şi remunerarea participanților la protestele organizate de formațiune.

Articolul Guțul vine marți în fața instanței! Încep ședințele de judecată în dosarul finanțării ilegale a partidelor apare prima dată în Realitatea.md.