Sari la conținut

Igor Grosu: În ultimii doi ani, Republica Moldova și Ucraina merg împreună spre marea familie europeană

  • de

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu și vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei, Olena Condratiuk, au discutat astăzi, 29 aprilie, despre pregătirile negocierilor de integrare europeană a țărilor noastre. 

„În ultimii doi ani, Republica Moldova și Ucraina merg împreună spre marea familie europeană și vom continua să acționăm uniți. Despre aceasta, dar și ultimele noutăți în procesul de pregătire a negocierilor de integrare europeană, le-am discutat astăzi cu vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei, Olena Condratiuk. Am convenit să facem un schimb de experiență pe mai multe legi ce vizează lupta cu propaganda și dezinformarea. De la invazia barbară a Federației Rusă în Ucraina, atât noi cât și vecinii ucraineni ne confruntăm cu un război hibrid pe rețelele de socializare care are drept scop să inducă frică în societate și să discrediteze instituțiile statului”, a scris oficialul moldovean pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, oficialii au discutat și despre cetățenii din Ucraina care s-au refugiat în țara noastră care ”s-au integrat bine la noi, majoritatea dintre ei fiind angajați în câmpul muncii în domenii precum horeca, medicină, TV sau IT”.

„Chiar luna trecută, am votat în Parlament prelungirea pentru încă un an a protecției temporare pentru refugiații ucraineni. Am asigurat-o pe dna Olena că vom face tot ce ne stă în puteri pentru a menține pacea la noi în țară și pentru a ne ajuta vecinii, care la rândul lor luptă pentru Ucraina și pentru o Europă unită”, a mai adăugat speakerul Parlamentului.

Amintim că vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei, Olena Kondratiuk, efectuează o vizită de lucru luni, 29 aprilie curent, în Republica Moldova. Agenda vizitei mai include discuții cu ministra Sănătății, Ala Nemerenco, cu reprezentanți ai Ministerului de Externe și ai Ministerului Educației și Cercetării, cu conducerea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, cu femeile de afaceri din comunitatea ucraineană.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei vine în Republica Moldova. Agenda întrevederilor

 

Articolul Igor Grosu: În ultimii doi ani, Republica Moldova și Ucraina merg împreună spre marea familie europeană apare prima dată în Realitatea.md.