Sari la conținut

Un ofiţer german a fost trimis în judecată. A transmis informații secrete rușilor

  • de

La Dusseldorf a fost deschis procesul în care un ofiţer german este acuzat că ar fi furnizat informaţii unui serviciu de informaţii rus, relatează dpa.

Procurorii susțin că acuzatul, care este identificat doar ca Thomas H. din cauza legilor germane stricte privind protecția vieții private, a transmis informații serviciilor secrete rusești din proprie inițiativă.

Anchetatorii nu au niciun indiciu că ar fi primit bani pentru a face acest lucru. Detalii despre ce fel de informații ar fi putut transmite nu au fost făcute publice.

Acuzatul, care are gradul de căpitan, a lucrat la Biroul federal al Bundeswehr pentru echipament, tehnologia informaţiei şi servicii de suport (BAAINBw).

Instituția, cu sediul la Koblenz, este responsabilă pentru dotarea forțelor armate germane cu echipamente și arme, precum și pentru dezvoltarea, testarea și achiziționarea de tehnologie de apărare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

El a fost arestat la Koblenz în 2023, iar locuința și locul de muncă au fost percheziționate. Procuratura a depus acuzații în luna martie a acestui an.

Articolul Un ofiţer german a fost trimis în judecată. A transmis informații secrete rușilor apare prima dată în Realitatea.md.