Sari la conținut

VIDEO Dar din dar se face rai! În ajunul Paștelui zeci de bătrânii din Bălți s-au ales cu daruri venite de peste Prut

  • de

50 de persoane cu venituri modeste din orașul Bălți, care nu au posibilitatea să se bucure de o masă de Paște, s-au ales cu daruri venite de peste Prut. Aceasta a fost o acțiune caritabilă organizată de către reprezentanții Episcopiei Hușilor din România, scrie NordNews.

De câțiva ani, în ajunul marilor sărbători, Episcopia Hușilor ajută copiii, bătrânii și alte persoane nevoiașe din Republica Moldova prin donații de alimente, haine și bani.

 „Lipsa medicamentelor, plata chitanțelor. După cum ne-au spus mulți bătrâni, este extrem de greu să te descurci. Am fost chiar în centrul țării, într-un sat, unde o bunică mi-a spus că pensia ei este de 1400 de lei. Și nu-i ajung nici măcar pentru a plăti serviciile. Ca să nu mai vorbim despre a cumpăra o bucată de carne și a o găti pentru masa de Paște. Pentru ea, acesta este un lux”, a spus părinte Vladimir de la Episcopia Hușilor, România.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„În situația socio-economică în care ne aflăm, mai ales pentru persoanele vârstnice, acest tip de ajutor este foarte important. Trebuie remarcat că nu este prima oară când Episcopia Huși vizitează Episcopia de Bălți cu daruri. Ei au fost alături de noi încă de la începutul reluării activităților în Bălți. Și nu ne rămâne decât să le mulțumim pentru tot ce ne-au oferit, a precizat episcopul Antonie de Bălți a Mitropoliei Basarabiei.

Bătrânii spun că sunt recunoscători pentru darurile primite.

„Sunt foarte recunoscător poporului român care ne consideră și pe noi parte a României Mari. Cu voia lui Dumnezeu, guvernul nostru își va aduce aminte și de cei aflați în nevoie”. 

„Sunt o persoană cu dizabilități din grupa întâi. Părinții mei sunt decedați. Acest sprijin este foarte important pentru mine. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți cu sănătate. Și vă mulțumesc. Am un salariu mic – 3000. Înțelegeți, nu pot face nimic cu el. Preoții au oferit, voi putea să sfințesc și pasca”.

„Aceasta este o mare bucurie. Chiar înainte de sărbători, deja acum sufletul nostru începe să înflorească. Când vom lua fiecare produs din acest pachet, va fi ca și cum ar veni de la Dumnezeu Însuși”. 

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/wgzCaAlmAYQ” muted=”false”]

Săptămâna trecută, delegația s-a aflat într-o vizită în raioanele Strășeni și Ialoveni, unde a reușit să înmâneze daruri pentru 170 de bătrâni.

Articolul VIDEO Dar din dar se face rai! În ajunul Paștelui zeci de bătrânii din Bălți s-au ales cu daruri venite de peste Prut apare prima dată în Realitatea.md.