Sari la conținut

VIDEO Premieră pentru Republica Moldova! Valeriu Ghilețchi participă la dezbaterile politice de la Maastricht

  • de

Fost deputat PLDM și vice-președinte al Parlamentului Republicii Moldova Valeriu Ghilețchi s-a înscris în acest an în cursa pentru postul de Președinte al Comisiei Europene. Totodată, în această seară, Valeriu Ghilețchi a anunțat că participă la dezbaterea de la Maastricht, unde reprezintă Mișcarea Creștină Politică Europeană, ECPM. Acesta a urcat pe scenă alături de mai mulți politicieni europeni printre care și Ursula von der Leyen.

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/9lXgbp48gHI” muted=”false”]

Precizăm că, dezbaterea de la Maastricht reprezintă momentul politic al primăverii pentru alegătorii europeni. Organizatorii au adus în această seară pe scenă opt candidați, care vor să conducă Europa.

Fiecare pretendent la funcția de Președinte al Comisiei Europene își va reprezenta propriul partid politic pe podiumul din Maastricht, locul unde a apărut Tratatului de la Maastricht din 1992, care a înființat Uniunea Europeană. Candidații vor răspunde la întrebările moderatorilor, care sunt experți pe temele alese de tinerii europeni. Astăzi are loc cea de-a treia ediție a dezbaterii de la Maastricht.

Valeriu Ghilețchi candidează pentru șefia Comisiei Europene, care este organul executiv al UE, independent din punct de vedere politic. Comisia Europeană este singura responsabilă cu elaborarea propunerilor de noi acte legislative europene. În același timp, ea pune în aplicare deciziile Parlamentului European și ale Consiliului UE.

Amintim că, în perioada 6 – 9 iunie 2024, peste 370 de milioane de oameni din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene sunt chemate să voteze la alegerile europene.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul VIDEO Premieră pentru Republica Moldova! Valeriu Ghilețchi participă la dezbaterile politice de la Maastricht apare prima dată în Realitatea.md.