Sari la conținut

ANSP, despre numărul cazurilor de gripă sezonieră: Se atestă o descreștere

  • de

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), cu subdiviziunile teritoriale, continuă supravegherea epidemiologică a infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel teritorial și național. Așadar, conform datelor, în ultima săptămână au fost înregistrate 9 cazuri de gripă sezonieră, în descreștere cu 50% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia.

„În perioada 22 – 28 aprilie 2024 (săptămâna 17/2024), morbiditatea prin infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) s-a manifestat la un nivel de intensitate joasă, cu 9,2% mai mult față de săptămâna precedentă a acesteia și o creștere de circa 13% comparativ cu perioada similară a sezonului precedent. În total, au fost înregistrate 5155 de cazuri de IACRS, majoritatea fiind la copii (66,4%)”, spun responsabilii.

Potrivit ANSP, în perioada menționată, au fost înregistrate 44 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 21 în regiunea transnistreană), fiind o descreștere cu 6,4% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. Nu au fost raportate cazuri de COVID-19 la copii.

În context, medicii reiterează că vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces. Cetățenii sunt îndemnați să se adreseze la medicul de familie pentru a beneficia de vaccin.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul ANSP, despre numărul cazurilor de gripă sezonieră: Se atestă o descreștere apare prima dată în Realitatea.md.