Sari la conținut

Geoană, încrezător că ucrainenii vor învinge în război: Ei duc lupta noastră împotriva unui stat agresor

  • de

Mircea Geoană se afla la Washington când SUA a aprobat un nou pachet de ajutor pentru Ucraina. Șeful adjunct al NATO consideră că decizia, deși a fost întârziată, va avea impact pe câmpul de luptă.

În opinia sa, totuși, acesta nu va reprezenta un factor decisiv pentru finalizarea războiului. Totodată, potrivit lui Geoană, cu sprijinul Occidentului ucrainenii pot învinge.

 „Eram în Washington DC, în Senat, când a fost adoptat pachetul de sprijin pentru Ucraina. Desigur, întârzierea în adoptarea unei legislații atât de importante a avut un anumit impact pe câmpul de luptă, dar credem că acest lucru nu este decisiv (…).

Este un moment mai delicat pe câmpul de luptă, dar știm că, cu ajutorul nostru și cu rezistența și curajul ucrainenilor,  vor fi capabili să reziste și, în cele din urmă, să învingă în acest război, pentru că războiul lor este și războiul nostru, așa cum ați spus pe bună dreptate, de fapt ei duc lupta noastră împotriva unui stat agresor”, a spus la FoxNews Mircea Geoană.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Secretarul General Adjunct al NATO a vorbit și despre domeniul inovării la NATO, pe care îl conduce. Organizația devine prima din lume, care a creat un fond suveran multinațional de capital de risc. Conform lui, în NATO sunt 32 de țări, iar actualmente cu Suedia cel mai recent membru, acestea reprezintă 50% din PIB-ul global. La el, și cheltuielile de apărare ale Alianței reprezintă peste 50% din totalul lor la nivel mondial.

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/tIYVGg9P2ig” muted=”false”]

Articolul Geoană, încrezător că ucrainenii vor învinge în război: Ei duc lupta noastră împotriva unui stat agresor apare prima dată în Realitatea.md.