Sari la conținut

Granturi de peste 1 milion de lei de la UE şi Guvernul R. Moldova, accesate de un tânăr antreprenor din Chişinău

  • de

La cei 29 de ani, tânărul Vasile Burca din capitală administrează o companie care oferă servicii de pregătire a materiei prime pentru fabricarea mobilei. Afacerea a fost fondată în anul 2019. 

„Ideea de afacere a pornit de la producerea mobilei la comandă. Am văzut că pe piață este o cerere în domeniul dat și m-am reprofilat. Compania noastră se află în municipiul Chișinău, prestează servicii de tăiere și încleiere a PAL-ului melaminat, a prelucrării fațadelor din MDF. Ne bucură faptul că am început activitatea cu patru angajați. În prezent avem 28 de angajați”, spune mândru antreprenorul.

Tânărul antreprenor a accesat finanţare nerambursabilă din partea Guvernului Republicii Moldova şi Uniunii Europene prin intermediul Programelor gestionate de Organizaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). În total, omul de afaceri a beneficiat de 1,170 milioane lei, suport financiar nerambursabil. 

„Cu ajutorul Guvernului Republicii Moldova și a Uniunii Europene am primit primul grant de 250.000 de lei și am procurat o mașină de găurit cu precizie a pieselor, pentru fabricarea mobilei. După o perioadă am mai aplicat la un Program de Retehnologizare la care am procurat o mașină de tăiere cu precizie, pentru care am primit un grant de 920.000 de lei. Cu ajutorul Programului de Retehnologizare și „PARE 1+1” am obținut o creștere a numărului de angajați și a veniturilor cu 20% anual”, afirmă antreprenorul Vasile Burca.  

Mai multe detalii despre programele de granturi accesibile prin intermediul Organizaţiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului puteţi afla accesând www.oda.md

Articolul Granturi de peste 1 milion de lei de la UE şi Guvernul R. Moldova, accesate de un tânăr antreprenor din Chişinău apare prima dată în Realitatea.md.