Sari la conținut

Noutate pentru moldoveni! Trei unități noi de salvatori și pompieri vor fi deschise în Ocnița, Dondușeni și Căinari

  • de

Trei remize noi de salvatori și pompieri, construite în cadrul Programului tehnic umanitar al Departamentului Apărării SUA, vor fi deschise în curând în Republica Moldova. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), lucrările de construcție urmează să fie finalizate pe parcursul acestui an, iar inaugurarea noilor unități vor spori securitatea cetățenilor din nordul și sudul țării.

„Astfel, pe 29 aprilie 2024 reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii au inspectat șantierele de lucru a remizelor de salvatori și pompieri Ocnița și Dondușeni, evaluând procesul și etapele de construcție a noilor remize.

Unitățile se construiesc din temelie, conform standardelor europene și vor fi dotate cu mai multe birouri de lucru, încăperi multifuncționale, boxe pentru păstrarea tehnicii de intervenție, depozite pentru păstrarea echipamentului din dotare dar și săli de conferință și instruiri. Remizele vor asigura securitatea cetățenilor din orașele Ocnița, Dondușeni și Căinari, dar și din satele și raioanele vecine.

Construcția unităților de pompieri va contribui la sporirea nivelului de eficacitate în misiuni de lichidare a incendiilor, de salvare-deblocare, dar și alte situații de risc. Totodată, inaugurarea noilor remize va crește nivelul de siguranță a cetățenilor, prin reducerea timpului de răspuns la situațiile de urgență. Mai mult, odată cu deschiderea unităților, angajații Inspectoratului vor beneficia de condiții moderne în activitatea de serviciu, pentru realizarea misiunilor de salvare la cel mai înalt nivel, conform standardelor europene”, se arată în comunicatul emis de IGSU.

Costurile financiare pentru construcția remizelor de salvatori și pompieri sunt suportate de Departamentul militar al ambasadei SUA, dar și Guvernul Republicii Moldova, fiind alocate în total 858 500 mii dolari SUA pentru construcția remizei Dondușeni, 723 200 mii dolari SUA pentru unitatea Ocnița și 910 00 mii dolari SUA pentru postul Căinari.

Potrivit IGSU, construcția remizelor este realizată în conformitate cu prevederile Acordului de Cooperare pentru facilitarea acordării Asistenței, încheiat între Guvernul Republicii Moldova și Statele Unite ale Americii din data de 21 martie 1994.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Noutate pentru moldoveni! Trei unități noi de salvatori și pompieri vor fi deschise în Ocnița, Dondușeni și Căinari apare prima dată în Realitatea.md.