Sari la conținut

Spre atenția constructorilor Moldovei! Se schimbă ziua când vor marca sărbătoarea profesională

  • de

Constructorii din Moldova nu vor mai marca sărbătoarea profesională în a doua duminică din august. Guvernul pregătește o decizie prin care să transfere evenimentul pentru 14 septembrie.

Autoritățile elaborează documentul, la solicitarea unor asociații din domeniu. Conform lor, data sărbătorii trebuie mutată, deoarece perioada de activitate în domeniu este maximă și, în același timp, mulți dintre angajați pleacă în concedii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Astfel, pe 14 septembrie urmează să fie sărbătorită „Ziua lucrătorului în construcții”. Reprezentanții ramurii invocă faptul că România are prevederi similare.

„Evocăm faptul, că data de 14 septembrie se solicită de către reprezentanții de ramură prenotați, în vederea marcării Zilei lucrătorului în construcții similar României, ținând cont de conlucrarea reprezentanților companiilor și salariaților de ramură din Republica Moldova și România și doleanța aprecierii lucrătorilor din construcții în aceeași zi”, se arată în nota informativă publicată de cabinetul de miniștri.

Articolul Spre atenția constructorilor Moldovei! Se schimbă ziua când vor marca sărbătoarea profesională apare prima dată în Realitatea.md.