Sari la conținut

IMAGINI cu Punctul Medical de la Lozova „proaspăt” renovat. Când a avut loc deschiderea

  • de

Punctul de Asistență Medicală Urgentă (PAMU) Lozova a fost renovat. Miercuri, 30 aprilie a avut loc deschiderea oficială a sediului.

Potrivit Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), circa 23.000 de locuitori vor beneficia de servicii medicale urgente calitative la etapa de prespital din șase sate: Lozova, Vorniceni, Micleușeni, Huzun, Dolna și Stejăreni.

„Sediul renovat dispune de săli de alertă, păstrare a medicamentelor, odihnă a angajaților, sufragerie, saloane sanitare și camere auxiliare pentru întreținere, care sunt asigurate cu echipamentele necesare și mobilier nou. Remarcăm faptul că a fost construit un garaj cu 2 boxe pentru ambulanțe. Menționăm faptul că renovarea sediului cu o suprafață totală de circa 154,4 mp a inclus reconstrucția acoperișului, lucrările de eficientizare energetică prin termoizolare, reconstrucția rețelelor inginerești interioare și exterioare, construcția garajului, amenajarea teritoriului, care sunt estimate la totalul de 3.189.400 lei”, precizează CNAMUP.

Totodată, valoarea dotării încăperilor cu echipamente și mobilier a constituit 114.000 lei.

La eveniment a fost prezent secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru, reprezentanții administației publice locale, angajații PAMU Lozova și locuitorii satului.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
 

Articolul IMAGINI cu Punctul Medical de la Lozova „proaspăt” renovat. Când a avut loc deschiderea apare prima dată în Realitatea.md.