Sari la conținut

Președintele ceh consideră că extinderea UE este o necesitate geostrategică

  • de

Președintele ceh Petr Pavel și-a exprimat sprijinul pentru noi runde de extindere a UE, cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a aderării țării sale la UE, potrivit DPA.

În cadrul unei conferințe cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a aderării Cehiei la UE, el a declarat că extinderea UE este o „necesitate geostrategică”.

„Dacă lăsăm țările din Balcanii de Vest, Ucraina, Republica Moldova și Georgia la ușă (de aderare la UE) pentru mult timp, le vom lăsa să fie mâncate de forțe precum Rusia, care nu doresc binele europenilor și al Europei în general”, a avertizat Pavel.

În același timp, el a insistat și asupra reformelor Uniunii Europene, afirmând că UE ar putea „cu siguranță” să se îmbunătățească.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Anterior, ministrul german de externe, Annalena Berbock, a făcut apel la admiterea rapidă a țărilor din Balcanii de Vest în UE.

Înainte de aceasta, premierul ungar Viktor Orban și-a reiterat poziția potrivit căreia UE ar trebui să se concentreze pe finalizarea aderării țărilor din Balcanii de Vest și că „extinderea spre est” ar trebui să fie abordată ulterior.

Articolul Președintele ceh consideră că extinderea UE este o necesitate geostrategică apare prima dată în Realitatea.md.