Sari la conținut

Țările G7 se angajează să reducă dependența față de Rusia în problema nucleară

  • de

Țările G7 au convenit să depună eforturi pentru a-și reduce dependența de „bunurile nucleare” din Rusia, transmite Bloomberg.

Miniștrii Energiei din G7 au declarat că țările lor se vor alătura eforturilor multilaterale pentru a promova diversificarea aprovizionării cu combustibil liber de influența Rusiei, potrivit declarației lor finale de la Torino, Italia.

Oficialii s-au angajat să promoveze fuziunea nucleară ca viitoare sursă de energie. Miniștrii s-au înțeles, de asemenea, să elimine treptat utilizarea cărbunelui în generarea de energie electrică până în prima jumătate a anilor 2030, citând angajamentele de limitare a creșterii viitoare a temperaturii, se arată în declarație.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Reamintim că Senatul SUA a votat în favoarea adoptării unei legislații care să interzică importurile de uraniu îmbogățit din Rusia, în urma unui vot similar în Camera Reprezentanților din decembrie.

Anterior, s-a raportat că Marea Britanie intenționează să investească peste 380 de milioane de dolari pentru a lansa propria producție de combustibil cu uraniu slab îmbogățit (HALEU) pentru reactoarele nucleare.

Articolul Țările G7 se angajează să reducă dependența față de Rusia în problema nucleară apare prima dată în Realitatea.md.