Sari la conținut

VIDEO Nu doar moldovenii pot așa! Un bărbat din Brașov și-a ridicat o casă pe un bloc cu 8 etaje

  • de

O casă din Braşov face înconjurul internetului. Nu pentru un aspect modern, nici pentru grandoarea sa. Construcţia a fost ridicată pe un bloc, în apropiere de Tâmpa şi proprietarul se bucură de o privelişte unică. Culmea, casa are autorizaţie de construcţie, e drept obţinută în anii ’90, atunci când nu prea existau legi.

Casa pe bloc se găseste într-unul dintre cele mai frumoase cartiere din Braşov, foarte aproape de Tâmpa şi sub Dealul Melcilor. Proprietarii de acum nu sunt si cei care au construit o, ei doar au cumpărat-0 de-a gata, scrie Observatornews.ro.

„Actele sunt în regulă, e cumpărată cu bani. Nu am gaz şi se încălzeşte electric, e foarte scumpă iarna. Vreo 3 mii de lei. Atunci ba stăm aici, ba ne mai mutăm la ţară. Frig iarna, foarte scump, în rest e fain. Priveliştea e foarte frumoasă”, spune proprietarul casei.

Casa are două camere şi o terasă pe o suprafaţă totală de 20 de metri pătraţi. A fost construită lângă încăperea tehnică a blocului cu opt etaje. Are o suprafaţa totală de 62 de metri pătraţi şi este racordată la apă şi lumină. Accesul se face prin scara de bloc, cu liftul până la ultimul etaj, iar apoi pe o scară metalică.

Casa a fost finalizată în anul 2000

Casa a primit autorizaţie de construire la sfârşitul anilor ’90 şi a fost finalizată în martie 2000. Construcţia inedită a avut loc pe timpul mandatului lui Ion Ghişe, fost politician PNL care a condus Primăria Braşov între 1996 şi 2004.  O astfel de construcţie nu ar mai fi posibilă în zilele noastre, dau asigurări autorităţie.

Ion Pântea, director interimar Poliţia Locală Braşov: Mansardarea unui bloc se poate face, dar înseamnă toată suprafaţa blocului, nu doar o suprafaţă de 40-50 de metri pătraţi.

Actualul proprietarul a cumpărat casa în 2013 şi îşi doreşte să mai aducă modificări construcţiei dar deocamdată nu ştie dacă legea o să-i permită acest lucru

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că, recent, în spațiul public au apărut imagini cu o construcție neobișnuită pe acoperișul unui bloc din Chișinău. Imobilul are și gard, dar și o anexă. „Bijuteria arhitecturală” a fost construită pe un bloc de pe strada Grenoble 159/7.

Specialiștii imobiliari susțin că în ultimele trei decenii, micile blocuri din Chișinău (hrușciovci n.a) au fost încadrate de construcții adiacente, iar curțile interne au devenit adevărate oaze rurale, cu ogrăzi tipice și foișoare, în detrimentul spațiilor publice. Fenomenul a ajuns la punctul în care, pentru a face față costurilor tot mai ridicate ale extinderii orizontale, locuitorii s-au orientat către extinderea pe verticală.

VIDEO O nouă tendință urbană: Casele de la țară „cresc” pe acoperișurile blocurilor din Chișinău

Articolul VIDEO Nu doar moldovenii pot așa! Un bărbat din Brașov și-a ridicat o casă pe un bloc cu 8 etaje apare prima dată în Realitatea.md.