Sari la conținut

ATENȚIE! ANSA retrage un lot de banane din comerț. Care este MOTIVUL

  • de

Un lot de banane din Ecuador urmează a fi retras din unitățile de comerț, din motiv că ar conține pesticide. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). 

„Pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure ANSA a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: BANANE

Importator: S.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”

Masa netă: 23 180 kg

Bananele neconforme au fost  comercializate în magazinele S.R.L. MOLDRETAIL GROUP (Linella și Fidesco) în perioada 29.04.2024 – 02.05.2024”, comunică ANSA.

Astfel, persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate (în baza bonului fiscal).

„În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană. Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică”, mai comunică instituția.

În cazul în care cetățenii depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la numărul de telefon: 0(22) 511-511, la Linia Verde: 0 800 800 33 sau Viber: 067675544.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul ATENȚIE! ANSA retrage un lot de banane din comerț. Care este MOTIVUL apare prima dată în Realitatea.md.