Sari la conținut

Bărbat învinuit de omor și huliganism, condamnat. Câți ani va petrece după gratii

  • de

Un bărbat de 52 de ani, învinuit de huliganism, omor intenționat și violare de domiciliu, a fost condamnat la 15 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, anunță Procuratura Generală (PG).

„Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, la data de 03 noiembrie 2023, pe timp de zi, aflându-se la stația de autobuze din satul Vasileuți, raionul Rîșcani, din motive huliganice, a iscat un conflict cu un bărbat. După ce l-a înjurat, l-a amenințat cu un cuțit, însă victima i-a dezbătut cuțitul din mână. Continuând acțiunile infracționale, inculpatul a aruncat o piatră în direcția victimei, lovindu-l la picior, cauzându-i vătămări corporale neînsemnate.

Spre seară, inculpatul a recurs la cel de al doilea episod infracțional. Astfel, aflându-se în ospeție la un alt consătean de 51 de ani, urmare a unui conflict, i-a aplicat o lovitură cu pumnul în regiunea feței, de la care ultimul a căzut pe podea. Ulterior, s-a poziționat deasupra corpului bărbatului, cu genunchii pe regiunea cutiei toracice și a înjunghiat victima în zona gâtului. În urma acestor acțiuni, bărbatul a decedat pe loc.

După comiterea faptei, a pătruns ilegal în gospodăria unui alt bărbat, situată în același sat, cerând proprietarului să-i deschidă ușa de intrare în casă. Văzând că inculpatul ține în mână un cuțit, bărbatul s-a speriat și i-a aplicat o lovitură cu mâna în regiunea capului de la care inculpatul a căzut, iar după ce s-a ridicat, a fugit din gospodăria dată”, se arată în comunicatul emis de PG.

Acuzatorii spun că deși inculpatul a pledat nevinovat, inclusiv în cauza de omor, procurorii au reușit să aducă dovezi consistente în susținerea acuzației, inclusiv prin expertiza genetică, care a identificat sângele victimei pe cuțitul utilizat de inculpat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Bărbat învinuit de omor și huliganism, condamnat. Câți ani va petrece după gratii apare prima dată în Realitatea.md.