Sari la conținut

FMF a amendat Zimbru Chișinău pentru mesajele anti-război ale fanilor clubului la meciul cu Sheriff Tiraspol

  • de

Echipa FC ZIMBRU Chișinău a fost amendată cu 15 mii de lei pentru nerespectarea prevederilor ale trei articole din Codul de Disciplină și Etică al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF). Este vorba de utilizarea de către spectatori a produselor pirotehnice; comportament neregulamentar al spectatorilor și de nerespectarea obligațiilor de organizare a meciurilor. Decizia a fost luată miercuri, 1 mai curent, de Comisia de Disciplină a FMF.

„Examinând raportul de joc al meciului FC ZIMBRU – FC SHERIFF, din data de 24.04.2024 (Cupa R. Moldovei MOLDTELECOM, Ediția 203/24, etapa finală 1/2F) s-a constatat că 3 minute înainte de începutul meciului, fanii FC ZIMBRU au aprins aproximativ 10 produse pirotehnie (fumigene și petarde) care au ars aproximativ 3-5 minute și au răspândit în tribuna C și B fum și un miros specific”, scrie în decizia FMF.

De asemenea, în minutul 3, 21, 35, 52, 87 și 92 al meciului, fanii FC ZIMBRU au scandat mesaje cu conținut necenzurat în adresa echipei adverse. Și în minutul 21 și 35 al meciului, fanii FC ZIMBRU au afișat bannere care nu au fost coordonate cu oficialii meciului la ședința tehnică, conform Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal.

„Reprezentanții FC ZIMBRU au informat oficialii meciului că nu planifică să desfășoare activități pentru fani, precum plasarea materialelor vizuale în tribuna unde urmau să fie amplasați fanii, respectiv a lipsit avizul pozitiv oficial privitor la desfășurarea oricăror acțiuni din partea fanilor”, mai scrie în decizie.

Amintim că Ziarul de Gardă a publicat o fotografie de la acest meci. În ea fanii sunt surprinși cu bannere pe care scria: „Forțele proruse sunt un cancer pe pământ natal” și „ce trebuie extirpat în numele interesului național”. Unul dintre suporterii Zimbru a declarat pentru sursa citată că acțiunea a fost „un protest împotriva la tot ce se întâmplă în ultima perioadă, un mesaj anti-război și este îndreptat împotriva celor care încearcă să tulbure apele în societate”. Nu este prima dată când fanii acestui club își exprimă mesajele anti-război și anti-Rusia la meciurile cu echipa de la Tiraspol.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul FMF a amendat Zimbru Chișinău pentru mesajele anti-război ale fanilor clubului la meciul cu Sheriff Tiraspol apare prima dată în Realitatea.md.