Sari la conținut

Granturi pentru tehnică agricolă! Suma de care pot beneficia 20 de fermieri moldoveni

  • de

Agricultorii moldoveni vor putea cumpăra din granturi tehnică agricolă. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a finalizat procesul de recepționare a dosarelor pentru programul „Managementul durabil al terenurilor”.

Astfel, 20 de producători agricoli vor beneficia de granturi post-investiționale. Resursele financiare vor rambursa 30% din investiția eligibilă, cu un plafon de 10.000 de dolari pentru fiecare beneficiar.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Printre echipamentele eligibile pentru finanțare se numără: semănători, tocători, stropitori, combine de recoltare (tehnologii No-Till), combinatoare pentru formarea benzilor (tehnologii Strip-Till), echipamente și sisteme de irigare, construcții hidrotehnice de captare a apei, înființarea/reabilitarea de fâșii paravânt, ameliorarea prin împădurire a terenurilor degradate, înierbarea în jurul pomilor în livezi”, informează Ministerul Agriculturii.

Autoritatea precizează că Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură „depune eforturi pentru achitarea în termeni proximi a tuturor cererilor depuse în cadrul apelului”.

Articolul Granturi pentru tehnică agricolă! Suma de care pot beneficia 20 de fermieri moldoveni apare prima dată în Realitatea.md.