Sari la conținut

Tragedie în China: O porțiune dintr-o autostradă s-a prăbușit. Cel puțin 36 de oameni au murit

  • de

Cel puţin 36 de persoane au murit după ce o parte a unei autostrăzi s-a prăbuşit în provincia Guangdong din sudul Chinei. Joi, la ora 5.30, „36 de persoane au murit şi 30 au fost rănite”, a anunţat presa de stat.

Bilanţul anterior era de 24 de morţi şi 30 de persoane spitalizate.

Douăzeci de vehicule au fost „prinse în capcană” când o secţiune de drum între oraşul Meizhou şi comitatul Dabu din provincia Guangdong s-a prăbuşit miercuri, în jurul orei locale 2.10, implicând în total 54 de persoane, a relatat agenţia China Nouă.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Radiodifuzorul de stat CCTV a declarat că prăbuşirea a fost un „dezastru geologic natural” care a avut loc „sub impactul unor ploi abundente persistente”.

Ploile torenţiale au lovit provincia industrială Guangdong, a cărei capitală este Guangzhou, în ultimele săptămâni, provocând inundaţii grave şi alunecări de teren. În ultimele zile, ploile torenţiale au fost mult mai puternice decât în mod normal pentru această perioadă a anului, chiar înainte de sezonul musonic.

„Intensificarea schimbărilor climatice” creşte probabilitatea unor precipitaţii abundente, care de obicei se produc doar în lunile de vară”, a declarat luna trecută pentru Radio China Yin Zhijie, şeful departamentului de prognoze hidrologice din cadrul Ministerului chinez al Resurselor de Apă.

 

Articolul Tragedie în China: O porțiune dintr-o autostradă s-a prăbușit. Cel puțin 36 de oameni au murit apare prima dată în Realitatea.md.