Sari la conținut

Un exercițiu militar se va desfășura pe teritoriul țării noastre. Vor fi folosite aeronave americane

  • de

Peste 400 de militari moldoveni vor participa la exercițiul ,,Swift Response-2024”, condus de comandamentul Statelor Unite ale Americii (SUA). Exercițiul se va desfășura pe teritoriul Republicii Moldova, în perioada 9-16 mai curent.

„Potrivit superiorului exercițiului, locotenent-colonel Ion Coțofană, scopul antrenamentelor este dezvoltarea capabilităţilor şi creșterea nivelului de interoperabilitate între militarii participanți, precum și punerea în practică a tehnicilor, metodelor şi procedurilor moderne de instruire militară individuală şi colectivă”, anunță presa militară.

Vor fi prezenți militari din Brigada de Infanterie motorizată „Moldova”, Batalionul cu destinație specială „Fulger” al Armatei Naționale, dar și militari din Divizia aeropurtate din Statele Unite ale Americii.

Ministerul Apărării a specificat că la instruire vor fi implicate unități de tehnică din dotarea Armatei Naționale, precum și două aeronave militare C-130 Hercules, din cadrul comandamentului SUA în Europa și Africa.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Un exercițiu militar se va desfășura pe teritoriul țării noastre. Vor fi folosite aeronave americane apare prima dată în Realitatea.md.