Sari la conținut

„Unde vă veți duce, de Paște să fiți acasă”. VIDEO care le spune moldovenilor cât de importantă este libertatea

  • de

„Familia mea. Familia europeană” este campania care le reamintește moldovenilor despre realitatea cruntă din trecutul nu tocmai îndepărtat al Republica Moldova, dar și despre avantajele integrării europene. Inițiativa aparține Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS) și Europe Café, cu finanțarea Uniunii Europene (UE).

Campania își propune să prezinte cetățenilor Moldoveni avantajele integrării europene și să creeze reziliență la campaniile de dezinformare în adresa Uniunii Europene, dar și a valorilor democrației în general.

„Elementul central al campaniei este spotul video care reflectă istoria unei femei de 83 de ani viața și familia căreia au fost puse la grele încercări.

Ideea din spatele campaniei este să reamintească moldovenilor cum a fost viața de pe aceste meleaguri, dramele acestei țări, dar și a locuitorilor care în ultimii 80 de ani au trecut prin multe încercări: de la război și foame organizată, până la deportări, izolare, sărăcie și migrație ilegală, tragedii care au marcat sute de mii de oameni, vieți și copilării distruse”, notează IPRE.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Autorii spotului precizează consideră că integrarea europeană ne poate apăra de posibile izolări sau limitări și ne va oferi șansa să avansăm spre o societate unde drepturile fundamentale sunt respectate. Conform lor, integrarea țării noastre în UE va fi o garanție pentru toate familiile din Republica Moldova că vor putea circula liber și apropiații se vor putea întâlni unii cu alții.

„Republica Moldova sunt oamenii ei, iar mesajele campaniei sunt adresate moldovenilor din toate colțurile lumii. Campania accentuează faptul că integrarea europeană îi vizează pe toți și aduce beneficii pentru fiecare cetățean în parte, atât pentru cei care locuiesc în Republica Moldova, cât și în diasporă”, transmite IPRE.

Campania „Familia mea. Familia europeană” va fi implementată în perioada mai-iunie 2024 și este o inițiativă apolitică, neasociată nici unei forțe politice sau politician în parte. Aceasta reprezintă viziunea organizațiilor partenere privind viitorul integrării europene a Republicii Moldova și calea pentru a ne păstra pacea, prosperitatea și libertatea.

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/5oonMUmqWA4″ muted=”false”]

Articolul „Unde vă veți duce, de Paște să fiți acasă”. VIDEO care le spune moldovenilor cât de importantă este libertatea apare prima dată în Realitatea.md.