Sari la conținut

VIDEO Lipsa cadrelor didactice în Chișinău: Răspunsul autorităților la această problemă

  • de

Lipsa cadrelor didactice în municipiul Chișinău, în continuare este o provocare pentru autorități, mai cu seamă că numărul populației este într-o continuă creștere. Declarația a fost făcută de viceprimarul Angela Cutasevici, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RLIVE TV.

„Noi avem un Program de suport pentru tinerii specialiști. Le oferim 2000 de lei lunar, pentru achitarea spațiului locativ. Anul acesta avem circa 300 de tineri specialiști din sistemul educațional, dar acest Program este valabil pentru toate domeniile sociale, asistența socială sau cea medicală, respectiv, cumulativ, ca beneficiari ai acestor plăți avem în jur de 400 de tineri specialiști”, a spus viceprimarul Angela Cutasevici.

Prin comparație, dacă în anul 2019, în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău au activat aproape 8700 de cadre didactice, în anul de studii 2023-2024, numărul a crescut până la 10400 de profesori. Cu toate acestea, în prezent, se atestă un deficit de învățători, ținând cont de creșterea numărului de elevi în ultimii ani.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul VIDEO Lipsa cadrelor didactice în Chișinău: Răspunsul autorităților la această problemă apare prima dată în Realitatea.md.