Sari la conținut

VIDEO Victoria Furtună a mers la Procuratura Anticorupție, însă nu pentru a se cere la muncă. Care a fost motivul

  • de

Ex-procurorul Victoria Furtună a depus în această săptămână un denunț la Procuratura Anticorupție (PA), instituție unde a lucrat în jur de 18 ani, prin care a solicitat investigarea unor fapte de escrocherie și abuz în serviciu.

„Am demonstrat că explozia prețului la gaze, care într-un singur moment a aruncat la limita sărăciei două treimi din populație, este rezultatul unui joc cinic al guvernării. Schemele de achiziție și de transportare a gazelor au lăsat societatea fără bugete anuale destinate educației sau sistemului medical oamenilor. Este o tragedie că cea mai mare parte dintre vârstnici s-au văzut nevoiți să aleagă între încălzirea locuinței și posibilitatea de a avea mâncare pe masă. O astfel de atitudine nu poate rămâne nepedepsită. Din acest motiv, am depus în această săptămână un denunț la Procuratura Anticorupție pentru a investiga faptele de escrocherie și abuz în serviciu, comise de persoane publice și cu funcții de demnitate publică , ale căror acțiuni au prejudiciat cetățenii Republicii Moldova cu 5,3 miliarde de lei”, a scris Furtuna într-un mesaj pe rețelele de socializare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Anterior, și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a mers în instanța de judecată, cerând tarife mai mici la gazele naturale, cu o dată din urmă, adică din 1 februarie 2023. Cererea lui Renato Usatîi a fost însă respinsă ca neîntemeiată de Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Politicianul a anunțat că avocatul acestuia va ataca hotărârea la Curtea de Apel (CA) Chișinău.

I s-a închis ușa în nas! Judecătoria Chișinău a respins ca neîntemeiată cererea lui Renato Usatîi

Articolul VIDEO Victoria Furtună a mers la Procuratura Anticorupție, însă nu pentru a se cere la muncă. Care a fost motivul apare prima dată în Realitatea.md.