Sari la conținut

Vitalie Jacot și Radu Marian, vizită de lucru la Baku. Unul dintre deputați a ținut și un discurs

  • de

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la cel de-al VI-lea Forum al Dialogului Intercultural, care se desfășoară, în perioada 1 – 3 mai, la Baku, Azerbaidjan. Din delegația legislativului fac parte deputatul Vitalie Jacot, președintele grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova – Azerbaidjan, și Radu Marian, președintele Comisiei economie, buget și finanțe.

În cadrul evenimentului, participanți din diferite țări dezbat subiecte de actualitate, printre care figurează dialogul pentru pace, securitatea globală, precum și cooperarea dintre țări.

„În context, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, a susținut un discurs în care a accentuat necesitatea participării active la inițiative internaționale și schimbul de experiență între state.

„Calea de integrare europeană aleasă de Republica Moldova creează multe oportunități în acest domeniu. Dar avem nevoie și de experiențele partenerilor noștri estici; în acest context, aș dori să subliniez în mod deosebit relațiile noastre de prietenie foarte calde dintre Moldova și Azerbaidjan”, a adăugat deputatul Radu Marian”, scriu reprezentanții Parlamentului.

De asemenea, în cadrul evenimentului, deputații Radu Marian și Vitalie Jacot au planificate întrevederi cu omologi din alte țări, care participă la cel de-al VI-lea Forum al Dialogului Intercultural.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Vitalie Jacot și Radu Marian, vizită de lucru la Baku. Unul dintre deputați a ținut și un discurs apare prima dată în Realitatea.md.