Sari la conținut

Anatol Țăranu, despre reforma justiției și demisiile judecătorilor: Nu trebuia de luptat cu oamenii, ci cu sistemul

  • de

Anatol Țăranu a comentat reforma justiției și demisiile judecătorilor de la Curtea de Apel Chișinău. Analistul politic susține că oricine va veni iarăși din sistem va trebui să treacă Vettingul și va nimeri în aceeași situație, informează jurnal.md.

„Aproape că nu sunt oameni care n-au păcătuit în fața acestui sistem. Unii au păcătuit atât de mult că s-au ales cu palate, mașini, alții au păcătuit mai puțin, dar într-un fel sau altul toți cunoșteau despre ce este vorba. Din punct de vedere al eticii profesionale, ei erau obligați să lupte cu acest flagel în interiorul sistemului, dar n-au făcut-o, ci s-au conformat. După părerea mea, reforma n-a fost gândită bine. Vettingul nu este soluția. El nu salvează. Vettingul este necesar ca element de purificare, dar nu poți să-l pui în centrul reformei. Am nimerit într-un colaps al reformei. Nu trebuia de luptat cu oamenii, ci cu sistemul. Sistemul trebuia reformat în așa fel ca oamenilor din acest sistem să nu le fie convenabil să lucreze după regulile statului capturat și sistemului oligarhic”, a declarat Anatol Țăranu.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Anatol Țăranu, despre reforma justiției și demisiile judecătorilor: Nu trebuia de luptat cu oamenii, ci cu sistemul apare prima dată în Realitatea.md.