Sari la conținut

Atacurile cibernetice rusești asupra țărilor NATO: Alianța este pregătită pentru un răspuns coordonat

  • de

NATO și-a exprimat solidaritatea cu Germania și Republica Cehă în legătură cu atacurile cibernetice efectuate de un grup de hackeri ruși și este gata să ia în considerare un răspuns coordonat la această amenințare. Acest lucru este menționat în declarația Consiliului Nord-Atlantic, publicată pe 3 mai, relatează European Pravda.

Aliații au recunoscut că Germania și Republica Cehă au acuzat grupul cibernetic APT28, care este sprijinit de Direcția principală de Informații a Statului Major General rus, pentru activitățile cibernetice rău intenționate în țările lor.

Membrii Alianței remarcă, de asemenea, cu îngrijorare că APT28 a vizat alte organizații guvernamentale naționale, operatori de infrastructură critică și alte asociații din cadrul Alianței, în special în Lituania, Polonia, Slovacia și Suedia.

„Activitatea cibernetică răuvoitoare care vizează Germania și Republica Cehă subliniază faptul că spațiul cibernetic este întotdeauna o chestiune de luptă. Actorii de amenințări cibernetice caută în mod persistent să destabilizeze Alianța”, se menționează în declarația NATO.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Aliații au remarcat hotărârea lor de a utiliza capacitățile necesare pentru a descuraja, apăra și contracara întregul spectru de amenințări cibernetice pentru a se sprijini reciproc, inclusiv prin luarea în considerare a unui răspuns coordonat.

„Promovăm un spațiu cibernetic liber, deschis, pașnic și sigur. Facem apel la toate statele, inclusiv la Rusia, să își respecte obligațiile și angajamentele internaționale de respectare a dreptului internațional și să acționeze în cadrul unui comportament responsabil al statelor în spațiul cibernetic, așa cum au afirmat toți membrii ONU”, se arată în declarație.

Articolul Atacurile cibernetice rusești asupra țărilor NATO: Alianța este pregătită pentru un răspuns coordonat apare prima dată în Realitatea.md.